Tencuieli decorative – In primul rand trebuie sa alegeti ce va place dumneavoastra!
Fie ca este vorba de protectie impotriva umiditatii, fie ca asigura o izolatie termica considerabila, toate aceste avantaje ne influenteaza alegerile. Sa luam de pilda, gama de tencuieli Pe langa faptul ca acestea imbunatatesc proprietatile izolatoare ale unei locuinte, asigura protectia corespunzatoare apei si umiditatii, acestea ofera si un aspect exterior atragator.
Tencuielile decorative au sunt utilizate, printre altele, pentru a pune in evidenta aspectul rafinat si elegant al oricarei cladiri.
In functie de tipul liantului, tencuielile pot fi: minerale (pe baza de ciment si rasini sintetice) sau sintetice (avand ca liant doar rasini sintetice). Acestea din urma prezinta avantajul ca sunt mai elastice si se pot aplica mult mai usor decat cele minerale.

Aspectul finit al unei tencuieli este determinat in principal de marimea granulelor din compozitie. In cazul tencuielilor cu granulatie mica, 1,5 mm se obtine o suprafata cu aspect zgrunturos si omogen, in timp ce in cazul tencuielilor cu granulatie mai mare de aproximativ 3 mm, suprafata obtinuta are un aspect de scoarta de copac.
Atentie! Cu cat granulatia este mai mare, cu atat va fi mai mare si consumul de material pentru metru patrat acoperit.

 Cum se obtine un model prin driscuire?
Un alt element care poate determina formarea unui model il constituie sensul de driscuire al tencuielii Aspectul striat se obtine prin structurare cu drisca de plastic, dupa aplicarea materialului la grosimea granulei. In timpul driscuirii, granulele din compozitie se rostogolesc iar aspectul final se realizeaza in functie de miscarile executate: circulare, verticale sau orizontale.
Pentru obtinerea unor rezultate calitative este bine sa evitati aplicare tencuielilor decorative pe zone expuse direct razelor soarelui prevenind in acest mod uscarea prematura a tencuielii decorative. Alti factori care pot influenta in mod direct calitatea lucrarii dumneavoastra sunt: vantul, ploaia, ceata, inghetul. In asemenea situatii este bine sa evitati inceperea unei lucrari.

Tencuieli decorative acrilice cu aspect de piatra sau cu structura rustica prezinta flexibilitate ridicata, au gradul de absorbtie foarte scazut, buna aderenta la suprafete si rezistenta la deteriorari de natura mecanica. Acestea permit realizarea de diferite modele: cu aspect aglomerat, zgariat, scoarta de copac, etc.

Tencuieli decorative silicatice produse pe baza silicatilor de potasiu cu umpluturi minerale sub forma de pasta sunt disponibile in doua variante cu aspect de piatra cu o granulatie intre 1,5mm si 2,5mm si cu aspect rustic cu o granulatie intre 2,0mm, si 3,0mm. Tencuielile decorative silicatice prezinta o permeabilitate excelenta la vaporii de apa, sunt rezistente la murdarie si microorganisme datorita alcalinitatii ridicate.

Tencuielile decorative siliconice cu structura cu aspect de piatra avand o granulatie de 1,5mm si 2,5mm si cele cu structura rustica cu granulatie de 2,0mm si 3,0mm sunt produse pe baza rasinilor de silicon si a silicatilor de potasiu, cu umpluturi minerale sub forma de pasta.

Exista insa si o categorie rezultata in urma combinatiei acestor doua tipuri: siliconice si silicatice. Acestea asigura usurinta curatarii fatadelor, sunt rezistente la acumularea murdariei si la radiatiile UV. Aditivii bioacizi din compozitia acestei tencuieli decorative asigura o protectie eficienta impotriva influentelor biologice.

Tencuielile decorative mozaicate se recomanda mai ales pentru utilizarea pe peretii din interiorul cladirilor, supusi uzurii puternice, cum ar fi coridoarele, holurile sau scarile. Aceste tencuieli sunt produse in diferite combinatii de culori. Rasinile transparente din compozitia lor sunt utilizati ca lianti, iar pietrisul de cuart colorat sau praful de marmura naturala sunt folosite ca umpluturi.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

aktivTHERM® a participat in calitate de expozant la Conferinta „RRR – Restaurare/Renovare/Reabilitare” ce a fost organizata de revista Bursa Constructiilor in data de 03 octombrie 2013 in Bucuresti. Peste 150 de specialisti au participat la aces eveniment important. Evenimentul a reunit reprezentanti ai autoritatilor publice, arhitecti, ingineri constructori, reprezentanti ai asociatiilor si patronatelor de profil, dezvoltatori.. read more →

Tencuieli decorative – In primul rand trebuie sa alegeti ce va place dumneavoastra! Fie ca este vorba de protectie impotriva umiditatii, fie ca asigura o izolatie termica considerabila, toate aceste avantaje ne influenteaza alegerile. Sa luam de pilda, gama de tencuieli Pe langa faptul ca acestea imbunatatesc proprietatile izolatoare ale unei locuinte, asigura protectia corespunzatoare.. read more →

Cautam: Agenti de vanzari Tipul ofertei: Full Time Nivel cariera: Facultate, Entry-level Management, Middle-level Management Salariu oferit: dupa interviu Tara: Romania Oras(e): Bucuresti Domeniile ofertei: Constructiii / Termoizolatii / Amenajari Data introducerii: 01-11-2013 Data expirare : 30-11-2013 Posturi disponibile: 2 DACA: – ai experienta in vanzari de minim 2-3 ani; – ai abilitati de comunicare,.. read more →

Lista cu Preturi manopera Constructii pentru Amenajari exterioare pentru anul 2013. Preturile difera in functie de complexitatea proiectului, cerintele beneficiarului si tipul materialelor folosite. Preturile de mai jos sunt estimative si au caracter informativ, sunt afisate in LEI si nu contin TVA. AMENAJARI EXTERIOARE U.M. PRET (lei) 1. ZIDARIE – Zidarie BCA (62/24/20) prep.+ ridicare.. read more →

Termoizolatii mansarda vila : Izolarea integrala a mansardei unei vile P+E+M din cartierul rezidential Gheraiesti. read more →

Lista cu Preturi manopera Amenajari interioare pentru anul 2013. Preturile difera in functie de complexitatea proiectului, cerintele beneficiarului si tipul materialelor folosite. Preturile de mai jos sunt estimative si au caracter informativ, sunt afisate in LEI si nu contin TVA. AMENAJARI INTERIOARE U.M. PRET (lei)  1. SAPE – Sapa autonivelata – Sapa de egalizare (.. read more →

Cele trei solutii formează un sistem de izolare profesional, care asigură consolidarea suportului si păstrează curati peretii. Ofera printre alte avantaje – prevenirea aparitiei mucegaiului, permite respiratia peretilor si o rezistenta execelenta la umezeala si vapori. 1. IGRASIA Igrasia la clădiri este cauzată de apa mustind în pereţii de cărămidă, piatră sau beton. Poate deveni.. read more →